Voor scholen

Aanmelden en reserveren

Via onderstaande link ga je naar het formulier waarmee je een Tekendoos voor één of meerdere perioden kunt lenen. Deze leskist is geschikt voor kinderen van ca. 7 - 12 jaar. Het lenen van een Tekendoos is gratis. We brengen uitsluitend de verzend- en retourkosten (2 x € 9,25 incl. BTW) in rekening. Een leenperiode duurt 2 weken (8 schooldagen). Het kan gebeuren dat in de periode dat je een Tekendoos wilt lenen, er geen meer beschikbaar is. Plaats je school in dat geval op de wachtlijst. Wij zijn druk bezig meer Tekendozen te maken. De scholen op de wachtlijst worden direct geïnformeerd wanneer er dozen in de gewenste periode beschikbaar komen.

Reserveren

Het belang van voorlichting

Van de 1,5 miljoen tekenbeten die jaarlijks door het RIVM worden gerapporteerd, komt ongeveer 1/4 terecht bij kinderen jonger dan 18 jaar. Hiervan krijgen vele duizenden kinderen de ziekte van Lyme (of een andere tekenbeetziekte). Voorzorgsmaatregelen om tekenbeten te voorkómen en een vastgebeten teek zo snel mogelijk en op de juiste manier verwijderen verkleinen de risico’s. En als de ziekte van Lyme tijdig wordt herkend, kan de ziekte meestal goed behandeld worden met antibiotica. Indien niet tijdig en direct adequaat behandeld, wordt de ziekte van Lyme heel moeilijk of niet goed meer te behandelen. Elk jaar weer krijgen vele honderden kinderen te maken met een chronische vorm van de ziekte, ernstige invaliderende gevolgen die hiermee gepaard gaan en verpeste jeugdjaren. Met goede voorlichting krijgen we dit aantal omlaag.

Meer informatie

Downloads

Via "Meer informatie" kom je op een pagina waar je allerlei materialen en documenten kunt downloaden. Een aantal documenten is beveiligd met een wachtwoord, die zijn alleen bestemd voor scholen die een Tekendoos hebben gereserveerd.

Meer informatie