Op kamp

Als leiding/begeleiders heb je een zorgplicht voor deelnemers aan een buitenevenement, zoals een kamp.
Dat betekent dat je alles moet doen om te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren. Eén van die ongelukken is dat er iemand na een tekenbeet de ziekte van Lyme krijgt. Dat is een ernstige ziekte, die artsen niet altijd makkelijk kunnen opsporen en behandelen.
Als je niet op tijd de juiste medicijnen krijgt, kun je behoorlijk ziek worden. Soms gaat het daarbij om blijvende invaliditeit.

Als je met kinderen op kamp of een andere buitenevenement gaat, is het nuttig/noodzakelijk om vooraf zowel de kinderen als de ouders te informeren over de risico’s van een tekenbeet en hoe die te voorkomen. Ook moet vooraf aangekondigd worden dat kinderen te maken zullen krijgen met een tekencheck en moet ouders de mogelijkheid geboden worden hiervan af te zien.
Op onze pagina "Downloads" vind je voorbeelden van teksten die je kunt gebruiken richting ouders. Je vind hier ook het formulier Tekenregistratie. Onmisbaar op kamp.

In de Tekendoos zit een brochure met alle relevante informatie. Deze is ook gratis in de webshop te bestellen. Je betaalt slechts de verzendkosten. En uiteraard is de brochure hier te downloaden.