Waarom een werkstuk maken over teken?

Teken zijn kleine, maar reuze interessante beestjes. Het begint al bij het feit dat het geen insecten zijn, maar spinachtigen. Als ze net uit het ei komen noemen we ze teken-larven en daarna veranderen ze in hun leven nog tweemaal van gedaante. Ze hebben bloed nodig om te veranderen, dus te groeien. Het maakt een teek helemaal niets uit of dat bloed is van een muis, een hond, een vogel, een hert of een mens. En het knappe is dat die zogenaamde gastheer helemaal niets merkt van een teek, die een gaatje in zijn huid boort om bloed te kunnen drinken. En ook niet dat hij dat dagen kan blijven doen! De teek op de foto hiernaast is een volwassen vrouwtjesteek (en wel een schapenteek) en in werkelijkheid niet groter dan zo'n 3 mm; veel kleiner dan bijvoorbeeld het gemiddelde lieveheersbeestje.

Meer informatie

Hier vind je alles wat je nodig hebt

Op deze site vind je alles dat je nodig hebt om een indrukwekkende spreekbeurt te kunnen geven of een goed werkstuk te maken: teksten, plaatjes, filmpjes en idee├źn voor een PowerPoint-presentatie. Maar uiteraard kun je daar zelf ook eigen plaatjes en tekstjes aan toevoegen: laat vooral je creativiteit de vrije loop! Wij zijn trouwens heel nieuwsgierig naar wat je ervan gemaakt hebt. Als je ons je kant-en-klare presentatie stuurt, sturen wij jou een leuke verrassing. Je leest er hier alles over. Veel succes!

Meer informatie

Onze tekendoos

Misschien vind je het leuk als de juffrouw of meester (of iemand van infoTeek) eens een les geeft over teken en waarom je voor deze kleine beestjes op moet passen. Behalve een leuke PowerPoint-presentatie, krijg je dan ook "echte" (maar uiteraard dode en opgezette) teken te zien. En kun je oefenen met het verwijderen van een teek: we hebben daarvoor schuimrubber blokjes voorzien van knopspelden (want een teek is vaak niet groter dan een speldenknop) en krijg je allemaal verschillende tekenverwijderaars. Je zult merken dat je met de ene wat makkelijker overweg kunt dan met de andere. Misschien een goede tip voor je juf of meester? Je leest hier alles over onze Tekendoos.

Meer informatie