Jullie reacties

Helaas hebben nog maar één recensie mogen ontvangen van een school, die met de Tekendoos gewerkt heeft. Terwijl dit voor ons dé manier is om ons lespakket te optimaliseren. We hopen dus deze pagina snel te voorzien van veel en vooral positieve reacties!

De opmerkingen van Eveline (groep 5)

Ik had een uur ingepland per groep. Daarbij deed ik 45 minuten praten en vragen beantwoorden, daarna nog ongeveer 15 minuten voor het practicum met de speldenkussens. Langer de concentratie vasthouden is voor de kinderen vanaf groep 4 echt niet haalbaar.
Voor de kleuters vertelde ik voornamelijk hoe een teek eruit ziet, wat hij doet en waar ze zich graag verstoppen buiten.
Daarna vertelde ik waar ze graag op het lijf zitten. Ik leerde dit aan met een soort ‘ hoofd, schouders, knie en teen’. Voor groep 3 werkt dit ook. (Stiekem vindt groep 8 dit ook nog wel grappig.)

De tijd die voor de onderbouw haalbaar is, is maximaal 30 minuten.
Bij de kleuters is het speldenkussen te spannend om te doen. Dit heb ik dus voor gedaan. Wel konden ze de teken in het bakje bekijken en een aantal tekenverwijderaars rond laten gaan in de kring.

Verder tips om mee te geven aan de scholen:

  • met het speldenkussen duidelijke afspraken maken. Bij mij was dat: zodra je er een speld uit hebt, deze gelijk weer terug stoppen in het kussen.
  • omdat de stof vrij uitgebreid is van de leskist, is het aan te raden om 1 leerkracht/onderwijsassistent/pabo student de leskist als gastles te laten geven op school.

Jouw mening ...

Jouw mening is voor ons heel belangrijk. We horen graag al je positieve, maar ook negatieve ervaringen met onze Tekendoos. En we zijn ook heel erg geholpen met al je suggesties voor verbeteringen en aanvullingen. Gebruik daarvoor dit formulier. Waarvoor alvast heel erg veel dank!

* Dit veld is verplicht