Meehelpen

Veel manieren om ons te helpen

Vind je de Tekendoos een leuk idee? En zou je mee willen helpen om er een groot succes van te maken? Dat kan op heel veel manieren. We noemen wat mogelijkheden:

  • Als vrijwilliger, door het verzenden, ontvangen en de administratieve afhandeling van de Tekendozen
  • Door je collega's (op je eigen of een andere school) te motiveren de Tekendoos te gebruiken
  • Door ons te informeren over mogelijke verbeteringen van de Tekendoos
  • Door samen met je klas een inzamelactie te voeren om geld op te halen, zodat we nog meer Tekendozen kunnen uitlenen
  • Door te doneren voor dit doel

Vrijwilliger worden

Je bent reuze gemotiveerd om de verspreiding van de ziekte van Lyme (en andere tekenbeetziekten) te voorkomen EN je hebt iedere week wel een paar uurtjes vrije tijd over. Dan kunnen we waarschijnlijk wel iets voor elkaar betekenen.

We zoeken niet alleen mensen die zich op de een of andere manier met de Tekendozen willen bezighouden, maar we hebben op vele gebieden gemotiveerde vrijwillers nodig. Een aantal voorbeelden:

  • Copy writer/tekstschrijver: iemand die goede teksten kan schrijven, waarbij enige kennis van tekenbeetziekten onontbeerlijk is
  • Social media kenner: iemand die zorgt dat de Tekendoos ook op de diverse social media zichtbaar wordt
  • Website/communicatie specialist: iemand die onze website onderhoudt en up-to-date houdt
  • PR deskunige: iemand die ervoor zorgt dat de Tekendoos onder de aandacht van de media komt en blijft

We zijn een gezellige club mensen, die zich allemaal voor hetzelfde doel inzetten: tekenbeetziekten de wereld uit! We doen dat allemaal vanuit huis. We hebben geen kantoor. We vergaderen - wanneer nodig - via Teams en we communiceren via WhatsApp, e-mail en telefoon. We hebben verschillende werkgroepen, zoals Webshop, Social Media, Tekendoos en Bestuur. Dat bestuur bestaat uit 6 personen en zij werken net zo hard en gemotiveerd als andere vrijwiligers. Niemand - dus ook het bestuur niet - ontvangt een financiële vergoeding voor zijn/haar werkzaamheden.

Tekendoos promoten

Als je zelf enthousiast bent over ons Tekendozen-project, zou je ons enorm helpen door het te promoten bij je collega's. Want hoe meer kinderen we kunnen bereiken met onze informatie, des te sneller kunnen we het aantal Lyme-patiëntjes verminderen.

Want de ziekte van Lyme is - wanneer het niet op tijd wordt ontdekt of herkend - lastig te diagnosticeren en nog moeilijker te behandelen. Maar het kan wel voorkomen worden, namelijk door in de natuur onze aanwijzingen te volgen en door na het wandelen of spelen in de natuur altijd een tekencheck te doen!

Geef je suggesties voor verbetering aan ons door

We zijn experts op het gebied van teken en tekenbeetziekten, maar als het gaat om het informeren en onderwijzen van basisschoolkinderen, moeten we in jullie onze meerdere erkennen. Vandaar dat we dankbaar zijn voor alle suggesties aangaande de verbetering van het door ons geleverde materiaal. Schroom dus niet om je op- en aanmerkingen aan ons door te geven: manager@infoteek.nl.

Een actie opzetten

Het opzetten van het Tekendozen-project heeft niet alleen veel (vrijwillige) menskracht gekost, maar ook veel geld. Het draaiend houden van het project, gedurende een aantal jaren, vergt een nog veel groter financiële investering. Geld dat moet komen van sponsors en donateurs.

Als jij wilt zorgen dat we Nederlandse basisschoolleerlingen kunnen blijven informeren over de teek en de risico's van hun beet (en daarmee voorkomen dat er nog meer kinderen te maken krijgen met de ziekte van Lyme) dan kun je natuurlijk zelf iets doneren (waarvoor we je heel dankbaar zijn). Maar je zou ook kunnen nadenken over het opzetten van een actie samen met je school of je klas en daarmee geld ophalen om het Tekendoos-project nog lang te blijven voortzetten.

Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld het aloude "Heitje voor een karweitje" (in de jaren vijftig van de vorige eeuw het motto waaronder padvinders een karweitje kwamen doen om geld in te zamelen).

Maar ook aan de verkoop of veiling van creatieve producten van leerlingen, zoals tekeningen of geboetseerde kunstwerken.

Laat vooral je eigen creativiteit de vrije loop. En als we je ergens mee kunnen helpen, zoals promotiemateriaal of andere ondersteuning, neem dan even contact op met manager@infoteek.nl

Doneer

Je kunt natuurlijk ook zelf een klein (of iets groter) bedragje doneren. Het voorlichten van één kind (en zijn/haar ouders) kost ongeveer € 2,-. Dus we zijn dankbaar voor elk gedoneerd bedrag. Je kunt hiervoor onderstaande QR-code gebruiken.

Je kunt natuurlijk ook doneren via de Doneerknop op onze site.

Alvast heel erg veel dank!

Laatst gewijzigd: 19 jan. 2023