Meehelpen

Hoe kun je helpen?

Dank je wel dat je deze pagina bezoekt. We kunnen namelijk veel hulp gebruiken. En we hebben op vele terreinen hulp nodig. Want we willen het aantal Lyme- en andere tekenbeetziekten-patiëntjes tot een minimum terugbrengen. Dat begint bij goede voorlichting aan kinderen over hoe zij zich kunnen beschermen tegen een tekenbeet, maar ook wat te doen als je eenmaal gebeten bent.

De ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten zijn namelijk vaak moeilijk te diagnosticeren ziekten en – indien niet op tijd ontdekt en direct adequaat behandeld – moeilijk of niet goed meer te genezen. Reden om ervoor te zorgen dat een tekenbeet altijd op tijd wordt ontdekt, zodat deze niet leidt tot door ziekte verpeste jeugdjaren.

Bij hulp kun je onder andere denken aan:

  • Bekend maken en promoten van ons Tekendoos-programma bij andere scholen en ouders
  • Ben je iemand of ken je iemand met een kind dat lijdt aan een tekenbeetziekte of de ziekte van Lyme: wij willen dolgraag zoveel mogelijk verhalen van zulke ouders op onze website publiceren. Al dan niet anoniem en al dan niet voorzien van foto(’s).
  • Je aanmelden als vrijwilliger om te zorgen dat er voldoende Tekendozen gemaakt kunnen worden en beschikbaar zijn
  • Opslagruimte voor Tekendozen en bijbehorende voorraden beschikbaar stellen
  • Een actie opzetten om geld in te zamelen
  • Een donatie doen

Promoten Tekendoosproject

Ons Tekendoos-programma is gebaat bij zoveel mogelijk publiciteit. Dus als je contacten hebt bij de regionale media is het wellicht een idee om hen te attenderen op dit unieke leskistenprogramma, waarmee we veel leed kunnen voorkomen. Maar ook een positief stukje hierover op één van je social media helpt enorm.

Verhalen

Niets spreekt zo tot de verbeelding als “echte verhalen”. De verhalen van ouders met kinderen met de ziekte van Lyme worden niet vaak en breed genoeg verteld. Dat heeft enerzijds te maken met medici die de ziekte van Lyme niet willen (h)erkennen en anderzijds met een onterechte schaamte over het niet op tijd ontdekken van een tekenbeet. Maar deze verhalen kunnen andere ouders helpen en tot steun zijn. Dus laat alsjeblieft iets van je horen. Als je niet zelf een heel verhaal wilt schrijven, kun je ook een kort berichtje met je telefoonnummer sturen aan marketing@tekenbeetziekten.nl. Jij vertelt dan je verhaal en wij schrijven het op. Uiteraard krijg je het te zien voordat het geplaatst wordt.

Vrijwilliger worden

Het zorgen dat gereserveerde Tekendozen compleet en op tijd te bestemder plekke komen is een secuur werkje. Het ontvangen en controleren van geretourneerde Tekendozen evenzo. Daarnaast vergt het voldoende opslagruimte. Eens in de twee weken is er steeds een weekend dat al deze werkzaamheden moeten worden verricht.

Er gaat uiteraard een uitgebreid instructietraject aan vooraf.

Als je denkt dat je hier iets in kunt betekenen dan horen we dat graag van je. Mail ons op manager@infoteek.nl.

Een actie opzetten

Infoteek is een ongesubsidieerde vrijwilligersorganisatie en de Tekendoos vergt een aanzienlijke investering en slaat een behoorlijk gat in onze reserves. We zijn geheel afhankelijk van donaties van bedrijven, particulieren en scholen. Je kunt ons goed helpen door een actie op te zetten, waarmee geld wordt opgehaald om de Tekendoos te financieren. Denk bijvoorbeeld aan een buurtfeest, een “garage sale”, een hardloop- of andere wedstrijd. Laat je creativiteit de vrije loop. Waar mogelijk zullen en kunnen we je uiteraard ondersteunen met promotiemateriaal. Laat dat dan even weten via marketing@tekenbeetziekten.nl.

Doneren

De meest simpele manier om ons te helpen is gewoon een (klein) bedrag overmaken.
Dat gaat het makkelijkst via deze link.

Helemaal blij worden we van een structurele donatie, waarbij je je bank machtigt (eens of tweemaal per jaar) een zelf te bepalen bedrag aan ons over te maken. Je hoeft er dan zelf niet meer aan te denken: het gaat automatisch. En het eventueel terugdraaien of stopzetten van zo'n machtiging is een fluitje van een cent.

Je kunt ook onderstaande QR-code te scannen. (Je kunt het bedrag dat verschijnt zelf aanpassen.)

Overmaken op onze bankrekening kan natuurlijk ook: bankrekening/IBAN: NL30 ABNA 050 7624 300 t.n.v. Stichting Tekenbeetziekten.

Laatst gewijzigd: 19 jan. 2023