Verhalen van kinderen met Lyme

Verhalen van kinderen met Lyme

Wij zijn nog op zoek naar verhalen van kinderen met de ziekte van Lyme of een andere tekenbeetziekte. Heb jij als kind de ziekte van Lyme, of heb je als ouder een kind met de ziekte van Lyme neem dan contact met ons op. Het delen van jouw verhaal kan ook anderen helpen.

Je kan hier vanalles over jouw ziekte laten lezen aan anderen. Waar heb je de ziekte opgelopen? Hoe is het voor jou om de ziekte te hebben? Tegen welke problemen loop je aan, hoe ga je er mee om, maar vooral hoe gaat je omgeving (ouders, vrienden, onderwijzers) ermee om?

Mail je verhaal en/of tekening/foto naar ons, zodat wij het op deze pagina kunnen zetten. We plaatsen je verhaal anoniem, je kunt het laten weten als je in contact wil komen met lotgenootjes en we laten het je weten als iemand naar aanleiding van jouw verhaal contact met je wil.

Wil je als ouder je verhaal kwijt over jouw kind met de ziekte van Lyme? Of wil je verhalen van andere ouders lezen? Ga dan naar deze pagina.

Het verhaal van Sem

Sem

Sem is 10 jaar en heeft al 7 jaar de ziekte van Lyme. Na een tekenbeet kreeg hij een typische rode vlek, maar er werd niet aan de ziekte van Lyme gedacht. Zijn behandeling werd daarom pas veel te laat gestart, en hielp niet goed meer.
Ondanks dat hij zich nog steeds veel moe en ziek voelt en ook niet altijd naar school kan, blijft hij een vrolijke en opgewekte jongen. Op school kan hij niet overal aan meedoen en heeft hij moeite om zich te concentreren. Gelukkig heeft hij een meester die dit begrijpt en hem zo goed mogelijk steunt.

Sem heeft al veel tekenbeten opgelopen, hij is - zoals hij zelf zegt - een ‘tekenmagneet’. Dit is problematisch want hij kan hierdoor meerdere keren de ziekte van Lyme en andere tekenbeetziekten hebben opgelopen, maar de artsen kunnen dit niet goed meer testen.

Hij heeft veel behandelingen ondergaan en uitgeprobeerd en heeft al veel dokters (ook in het buitenland) bezocht, maar de ziekte van Lyme is een lastige ziekte, die eigenlijk niet goed te behandelen is als je het al zo lang hebt. En er zijn helaas nog steeds artsen die zeggen dat de ziekte niet meer bestaat als het al behandeld is, waardoor het nog steeds moeilijk is voor Sem om hulp te krijgen en gehoord te worden.
Hij probeert nu voldoende rust te nemen zodat hij niet over zijn grenzen gaat en volgt een heel precies dieet. Hierdoor zijn de klachten wat minder geworden, maar het is wel heel lastig om te doen als je 10 jaar bent!
Sem deelt zijn verhaal ook in het lespakket van de Infoteek, en hoopt dat dit helpt om te zorgen dat er niet nog meer kinderen bijkomen die ook chronische klachten door de ziekte van Lyme krijgen.

Laatst gewijzigd: 22 jan. 2023